گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- یادداشت دانشجویی* تلویزیون ایران چهارشنبه هفته گذشته فیلمی تحت عنوان شهرهای موشکی سپاه پاسداران را در بخش های مختلف خبری خود پخش کرد که واکنش های مختلفی در رسانه های بین المللی و دولت های غربی داشت.
کاخ سفید آمریکا اولین واکنش ها را در مورد پخش این فیلم و آزمایش موفق موشک دوربرد عماد از خود نشان داد و سخنگوی کاخ سفید در واشنگتن گفت: آزمایش موشک دوربرد عماد از سوی ایران احتمالاً نقض قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد بوده است.
جاش ارنست سخنگوی دولت آمریکا ادعا کرد: «ما نشانههای قوی داریم که براساس آن این آزمایش موشکی یکی از قطعنامههای شورای امنیت را نقض کرده است.»
وزارت امور خارجه آمریکا نیز به نوبه خود تصریح کرد قصد دارد این مسئله را در سازمان ملل مطرح کند. ارنست در عین حال تاکید کرد این پرونده از توافق مربوط به برنامه هستهای که بین تهران و قدرت های بزرگ در ژوئیه به دست آمد کاملاً مجزا است.
اما رسانه های مختلف هم بازتاب های مختلفی در این مورد داشتند و به عنوان مثال روزنامه گاردین زمانبندی پخش تصاویر شهر موشکی ایران را مد نظر قرار داد و نوشت: تنها سه روز از آزمایش موشک دوربرد عماد میگذرد، آزمایشی که آمریکا آن را تخطی از توافق شورای امنیت سازمان ملل اعلام داشته است، و ایران تصاویر جدیدی از شهر موشکهای بالستیک را رونمایی کرد.
خبرگزاری سی.ان.ان تصاویر منتشر شده از پایگاههای موشکی محرمانه ایران را بسیار نادر خواند و قرار گرفتن شهر موشکی در ۵۰۰ متر زیر زمین را همچون فیلمهای جیمز باند دانست اما این بار در واقعیت.
سی.ان.ان با نقل قولی از سخنان سردار امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه، در دانشگاه تهران نوشت: پایگاههای نظامی آمریکا در آسیای میانه در تیررس موشکهای ایرانی قرار دارند.
خبرگزاریهای بی.بی.سی فارسی، صدای آمریکا و رادیو فردا که تا به امروز از هر اتفاقی که در ایران میافتاد در جنگ نرم علیه ایران استفاده میکردند تاکنون هیچ عکسالعملی نسبت به پردهبرداری از شهر موشکی ایران نشان ندادهاند، به حتم عظمت و قدرت نظامی ایران این موشهای جیرهخوار را به لرزه انداخته و به سوراخهایشان فراری داده است.
نکته جالب توجه این است که این تصاویر درست یک روز پس از تصویب توافق هستهای در مجلس شورای اسلامی پخش شدو در حالی که مقامات ایرانی اظهار داشته بودند که توافق هستهای تأثیری در قدرت نظامی و مخصوصاً برنامه موشکی بالستیک ایران نخواهد داشت، لانچرهای آماده شلیک موشکهای بالستیک برای این به نمایش درآمد تا به قانونگذاران اثبات شود که توان نظامی ایران با توافق تضعیف نشده است.
شهر موشکی سپاه که در عمق ۵۰۰ متری تاسیس شده و برای اولین بار تصاویری از آن در رسانه ملی پخش شد، شامل تونل ها و بخش های متعدد و وسیعی بود که تعداد بسیار زیادی از پرتابگرهای موشکی در آن مستقر بود. در عین حال نفوذ بسیاری از بمب ها و موشک های شناخته شده در دنیا به این عمق نیز غیر ممکن است.
برای نمونه بمب GBU-۵۷ آمریکایی که بیش از ۱۳ تن وزن دارد و یکی از سنگین ترین بمب های نیروی هوایی آمریکا محسوب می شود نهایتا می تواند در ۶۰ متر نفوذ کند. عمق بالا، به همراه خروجی های متعدد که به احتمال فراوان در این مراکز استراتژیک تعبیه شده است، امکان خروج پرتابگرهای موشکی سپاه از راه های خروجی مختلف و در نقاط گوناگون را فراهم می کند.
البته بنا بر مسائل حفاظتی تنها بخش کوچکی از این شهر زیر زمینی رسانه ای شده است و مسلما بخش های زیادی برای زندگی پرسنل و همچنین بازبینی و نگهداری محموله های موشکی در این شهرها وجود دارد.
آنچه که مشخص است نصب موشک های بالستیک سپاه بر روی پرتابگرهای متحرک، بقاء پذیری این موشک ها را شدیدا افزایش داد و حال با حضور این لانچرهای آماده به شلیک در عمق ۵۰۰ متری، کشف و انهدام آن ها به کاری ناممکن بدل شده است.
جمهوری اسلامی ایران با نمایش این اقدام مهم، نشان داد که در بخش تاسیسات موشک های بالستیک زمین پرتاب، کاملا در حد و اندازه های یک ابرقدرت جهانی ظاهر شده است.
سجاد ثقفی-فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.